четвер, 26 листопада 2015 р.

Семінар вчителів географії на базі Назарівського НВК
25 листопада відбувся семінар вчителів географії у Назарівському НВК. Тема  семінару – «Стимулювання активної пізнавальної діяльності учнів на уроках географії шляхом використання проблемних завдань». Гостей радо зустріли Назарівські пірати, які відтворили віршовану виставу «Корабель нас кличе в мандри…». Заступник директора Назарівського НВК з навчально-виховної роботи Бурдільна Л.Г. презентувала роботу школи та ознайомила учасників семінару з напрацюваннями вчителя географії - Шуліки К.С.  Методист РМК Зборовська С. В. ознайомила учасників семінару з програмою роботи та організувала проведення методичного вернісажа «Інноватика в системі викладання географії та природознавства». Під час проведення вернісажу досвідом роботи з обдарованими дітьми поділились вчителі Бережинської ЗШ І-ІІІ ступенів Маранда В.О. та Созонівського НВК Сібіберт І. В. Голова РМО Мельник А. М. презентувала роботу районного методичного об’єднання вчителів географії та економіки Кіровоградського району. Лучанов В. А. – керівник РМО вчителів економіки, вчитель  географії Іванівського НВК презентував матеріали творчої групи «Краєзнавчий аспект в викладанні географії».При проведенні методичного багаття «Досвід і професіоналізм молоді», вчитель Аджамської ЗШ І-ІІІ ступенів Ярошенко Т. М. продемонструвала, як підвищення медіакомпетентності вчителя впливає на здатність вчителя  здійсненювати медіаосвіту школярів.  Після цього Бринза Я.С. - учитель географії та економіки, керівник гуртка Євроклуб «Євродіти» Грузьківського НВК презентувала власні напрацювання з даної тематики.
Пізніше гостей запросили на відкритий урок з географії у 7 класі на тему «Внутрішні води Південної Америки», який провела Шуліка К.С., учитель географії та біології Назарівського НВК. Нестандартний урок – урок-експедиція відразу ж полонив увагу учнів, вони разом з Петриком П'яточкиним та тваринами материка (ламантином, піран'єю, крокодилом, ягуаром, електричним вугром та акулятком) подорожували річками та озерами найвологішого материка планети і засвоїли безліч гідрологічних рекордів Південної Америки. Урок був насичений різноманітними проблемними питаннями і спонукав учнів до активної пізнавальної діяльності, учні розвивали логіку, пам'ять, мислення.
Гості мали можливість відпочити, побувавши на позакласному заході «Міс Географія». Красень-Нептун разом з онучкою-Русалонькою обирав собі майбутню дружину посеред учениць 11 класу НВК. Цікава сюжетна лінія перепліталася з різноманітними географічними конкурсами. Конкурсантки географічні компліменти від уболівальників вислуховували, географічні задачі розв'язували, географічні вірші власного написання декламували, ерудованість у науці-землеописі географії довели в багатьох конкурсах.
Приємним дарунком для учасників семінару стали електронні матеріали з «Педагогічної  скриньки друкованих праць» учителя географії та біології Назарівського НВК Шуліки К.С..




Немає коментарів:

Дописати коментар