понеділок, 8 лютого 2016 р.

Результати конкурсу учнівської творчості

За визначенням журі у номінації «Історія України та державотворення» найкращою роботою визначено роботу Потєєвої Марини учениці 10 класу Клинцівської ЗШ І-ІІІ ст. (вчитель Гордієнко О.М.) на тему: «Особливості процесу зміни назв населених пунктів сучасного Кіровоградського району доби СРСР» (І місце), Яценко Катерини,    учениці 11 класу Бережинської ЗШ І-ІІІ ступенів (вчитель Семенчик Л. Л.) на тему : «Невмируща пам’ять України» (ІІ місце), членів історико-краєзнавчого гуртка Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів Криворот Ірини  та Грабовського В’ячеслава  на тему: «Гуртуймося, Братове-Українці! Лише через терни шлях веде до зір» (ІІІ місце), (керівники: Євенко Л.А., Євенко С.С.).
У роботі учениці 10 класу Клинцівської ЗШ І-ІІІ ст.. Потєєвої М.  розкрита актуальність теми державотворення та процесу зміни назв  населених пунктів. Періодизація створення сучасного Кіровоградського району простежена на основі архівних документів.
         Усі автори у конкурсних роботах номінації «Історія України і державотворення» показали вміння висловлювати думку, робити висновки та узагальнення. Труднощі в учнів викликали збір, систематизація та оформлення довідкової літератури з проблеми.
Журі відзначило, що загалом учасники Конкурсу продемонстрували здатність самостійно осмислити проблему з обраної теми, творчо та критично її дослідити, формулювати висновки.
Це свідчить про те, що вчителі історії вищевказаних навчальних закладів приділяють належну увагу дослідницько-експериментальній діяльності учнів в позакласній роботі з предметів.

Немає коментарів:

Дописати коментар